Opensilver: відкрита альтернатива Silverlight

Opensilver: відкрита альтернатива Silverlight

Десять років тому плагіни були важливими для здійснення багатьох дій у браузерах, але розвиток веб-технологій, таких як JavaScript, призвів до їх витіснення. Чи пам’ятаєте ви Silverlight, багатофункціональний плагін Microsoft для інтернет-додатків, який став непопулярним через появу HTML5? Більш того, в 2021 році розвиток та підтримка Microsoft Silverlight будуть повністю припинені.

Але, Userware, французька компанія-розробник програмного забезпечення .NET, недавно випустила пробну версію OpenSilver. OpenSilver – це безкоштовна альтернатива Silverlight з відкритим вихідним кодом, що працює на сучасних браузерах через WebAssembly. Нова версія використовує Mono для WebAssembly і Microsoft Blazor.

На відміну від застарілої Silverlight, OpenSilver можна використовувати двома способами: створювати нові додатки або модернізувати вже існуючі програми Silverligh, які можуть бути перекомпільовані за допомогою OpenSilver для запуску в браузерах, що підтримують WebAssembly. В їх число входять Firefox, Safari, Edge і Chrome. Операційні системи, що підтримують це нововведення, варіюються від Windows та ChromeOS до мобільних платформ iOS і Android. Розробники, які бажають створити додаток на базі OpenSilver, можуть завантажити безкоштовне розширення для IDE Visual Studio 2019.